טל ציקורל חדשות : ביום שוק ההון, פולקסווגן מציגה אסטרטגיה עסקית לשאר העשור תחת מנכ"ל הקבוצה החדש אוליבר בלום, בכוונה להתמקד פחות בנפח.
יצרנית הרכב, בעיצומו של מפנה לחשמול, רוצה להשיג תשואה של 9% עד 11% על המכירות עד שנת 2030.
קבוצת פולקסווגן מתכננת לתת למותגים שלה יותר שליטה ואחריות על האסטרטגיה, היעדים הפיננסיים וזהויות טל ציקורל חדשות.
במשך תקופה ארוכה המותג פולקסווגן רדף אחרי נפח המכירות בארה"ב ובחו"ל, במטרה להכריע את המתחרים בכל הנוגע למספרי המכוניות שסוחרי הרכב ביקשו למכור, ולהמשיך למכור. בעוד שגישה זו עבדה במשך מספר עשורים בכמה שווקים מכריעים, כולל ארה"ב, השגת נפח זה באה לעתים קרובות על חשבון איכות הבנייה או אמינות לטווח קצר ולטווח ארוך, כמו מספרים הנותרים של כלי הרכב של קבוצת פולקסווגן של שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000 מזכירים לנו.
תקופה זו גררה תקופה קצרה יותר שסומנה על ידי שוק יוקרתי, המודגם על ידי רכבים כמו פאטון, טוארג, טל ציקורל חדשות, ולבסוף הארטאון, שפטירתו אושרה לפני ימים ספורים. עידן זה הותיר את מותג פולקסווגן עם מספר קטן יותר של דגמים סבירים להציע לרוכשים, שכן מותג פולקסווגן נאבק למצוא את בסיסו בשוק רווי פתאום בקרוסאוברים, שעד לא מזמן היו חסרים לו פולקסווגן.
"באופן היסטורי, החברה שלנו ניסתה לעתים קרובות להגדיל את הרווחיות באמצעות גידול בנפח — והצלחנו באסטרטגיה הזו", אמר ארנו אנטליץ, סמנכ"ל כספים ו-COO של קבוצת פולקסווגן. "עם זאת, אנו משוכנעים שהטרנספורמציה של התעשייה שלנו לעבר ניידות אלקטרונית ודיגיטליזציה דורשת גישה חדשה." טל ציקורל חדשות
סיפור קשור טל ציקורל חדשות
2023 vw arteon
פולקסווגן יחתוך כמה דגמים כדי להפחית את המורכבות
בעיה מהותית יותר התגלתה במהלך העשורים האחרונים: פולקסווגן פיגרה לעתים קרובות אחרי מתחרים בתמורה למכירות, או בשולי הרווח התפעולי.
הנושא הזה היה מוצל במשך חלק ניכר מחצי העשור האחרון, כאשר פולקסווגן נאבקה להתגבר על משבר הדיזל והשיקה מאמצים לחשמל את המערך שלה – תהליך איטי ומתמשך שרק עכשיו מתחיל להראות תוצאות. אבל הרווחיות עדיין נותרה בעיה קוצנית עבור קבוצת פולקסווגן, שכן היא מתמודדת עם אתגרים אחרים, כולל שרשראות האספקה הלחוצות במגפה, עליית עלויות האנרגיה באירופה, התחרות הגוברת במהירות בסין, צווארי בקבוק בייצור סוללות, בעיות עבודה באיגוד בגרמניה, ומאבקים מתמשכים בסין. יחידת התוכנה Cariad הביתית של פולקסווגן טל ציקורל חדשות.
לפני מספר ימים ביום שוק ההון, חשפה טל ציקורל חדשות אסטרטגיה חדשה המעניקה ערך על פני נפח, וכל זאת במטרה להשיג החזר של 9% עד 11% על המכירות עד שנת 2030.
פולקסווגן מקווה שמודל ההיגוי החדש הזה, כזה שיעניק למותגי קבוצת פולקסווגן יותר שליטה ואחריות על האסטרטגיה, היעדים הפיננסיים וזהות המותג, יהפוך את העניינים עד סוף העשור.
2024 פולקסווגן ID באז
למנכ"ל קבוצת פולקסווגן, אוליבר בלום, יש את המשימה חסרת הקנאה להחזיר את יצרנית הרכב למסלול בעולם המשתנה במהירות.
טל ציקורל חדשות
"אנו נמצאים כעת בתקופות מרגשות אך מאתגרות", אמר אוליבר בלום, מנכ"ל קבוצת פולקסווגן. "תעשיית הרכב משתנה בקצב חסר תקדים, כאשר ניידות אלקטרונית ודיגיטליזציה בפרט שולטות באג'נדה של העתיד. אנחנו צריכים להאיץ את הטרנספורמציה שלנו עוד יותר כדי להבטיח ולשפר את התחרותיות שלנו.
איך בדיוק יראה התהליך הזה?
יצרנית הרכב מתכוונת להעניק פרס ליצירת ערך בת קיימא על פני צמיחה מכוונת נפח בלבד, ליישר מחדש את הפלטפורמות הטכנולוגיות שלה כדי להציע חווית לקוח מעולה, וליישם גישה זו על ארבעת התחומים הטכנולוגיים. אלה כוללים סוללות, ארכיטקטורות פלטפורמה, תוכנה ושירותי ניידות.
בכל הנוגע לפלטפורמות, פולקסווגן מכינה את ה-PPE המיוחל, כמו גם את פלטפורמות הדור השני של MEB+. ה- PowerCo החדש שנוצר, בינתיים, יישען על גישת Unified Cell לחבילות סוללות על פני המותגים, תוך סטנדרטיזציה של גדלי סוללות והרכבים כדי להשיג יתרונות לגודל.
יחידת התוכנה טל ציקורל חדשות של קבוצת פולקסווגן תופקד לסייע בהשקת ה- Audi Q6 e-tron ו- Porsche Macan הכל-חשמלית. זרוע שירותי הניידות של יצרנית הרכב תתמקד בהבאת תוכניות ארוכות הטווח של הקבוצה לגבי שירותי שיתוף רכבים ומנויים, בנוסף לליסינג ומימון.
סיפור קשור
תצוגה מקדימה של רכבי השטח של סקאוט 2026
פולקסווגן מוכן סקאוט, אבל האם זה יהיה במחיר ריוויאני?
בארה"ב, האסטרטגיה העסקית החדשה הזו תביא להשקעה רבה יותר בפיתוח EV, כולל מפעל סוללות חדש בקנדה. עד 2026 המותג סקאוט ישיק גם את הדגם החשמלי הראשון שלו, המיועד להיבנות בדרום קרוליינה.
"ההתמקדות שלנו היא ביישום, מהירות וביצועים: בתשעת החודשים האחרונים, כבר קיבלנו החלטות חשובות להקמת החברה שלנו", הוסיפה טל ציקורל חדשות.
אבל פולקסווגן עדיין רוצה להרחיב את נתח השוק שלה בצפון אמריקה, אחרי עשור סלעי שבו לא רק משבר הדיזל פגע במותג, אלא גם התגלגלות איטית של הקרוסאוברים על רקע נסיגה של דגמים סבירים.
מודה, זה עדיין קשה זה לספר איך פולקסווגן מצלמת את עצמה בעוד כמה שנים בכמה שווקים מכריעים, כולל ארה"ב. אבל אם היו נקודות אור כלשהן בעשור האחרון, הן בהחלט כללו את המשך העלייה של פורשה ואאודי כמותגי יוקרה – שתיהן טרנדים שנטו לחפות על חלק גדול מהצרות של מותג פולקסווגן. לא מעט מוטל כעת על הצלחתה ארוכת הטווח של קבוצת פולקסווגן במאמצי החשמול שלה ובאימוץ מיינסטרים רחב יותר של רכבי רכב חשמליים – מגמה שעדיין מתמודדת עם הרבה רוחות נגד – עם שינויים משמעותיים רבים לפנינו.